Povoljno

Juraj Bubalo

Od Pola do Malnara

392 stranice, tvrdi uvez, 16,5 x 23,5 cm

Knjiga Od Pola do Malnara donosi prikaze sedamnaest istraživača i putnika iz hrvatske kulturne povijesti koji su u razdoblju od razvijenog srednjeg vijeka do dvadesetog stoljeća svojim putovanjima, istraživanjima i djelima znatno pridonijeli proučavanju svijeta u kojem danas živimo.

Original price was: 34.90 €.Current price is: 31.50 €.
Najniža cijena u posljednjih 30 dana: 31.50 €

Kategorije: ,

O knjizi

Osim općepoznatih imena poput naslovno apostrofiranih Marka Pola i Željka Malnara, u knjizi svoje mjesto imaju razni naši zaslužni i veliki izvaneuropski putnici, koji su o svom djelovanju ostavili pisani trag. Uz Dragutina Lermana i braću Mirka i Stjepana Seljana, za koje je zahvaljujući znatnijoj popularizaciji njihova lika i djela čula najšira javnost, obrađena su i manje poznata imena, koja su tek u skorije vrijeme otkrivena (objavljenim knjigama ili studijama) – Juraj Hus, Tomo Skalica, Mate Šimunović, Josip Mikulec – ili su bila predmetom tek užih stručnih i znanstvenih zanimanja unutar pojedinih disciplina kao što su crkvena povijest, etnografija, kartografija, amerikanistika i sl. – Vinko Paletin, Nikola i Ivan Ratkaj, Ferdinand Konšćak, Ignacije Szentmartony.

Namijenjeno širokom krugu čitatelja, od antropologa i povjesničara do opće čitateljske javnosti zainteresirane za povijest i kulturu putovanja u svjetskim razmjerima, ovo je djelo po pristupu i obradi teme jedinstveno u hrvatskoj publicistici i važan je doprinos popularizaciji znanosti i kulturi putovanja.